Якщо ви плануєте запекти форель в духовці, то повністю потрошити рибу не потрібно. Головне, видалити зябра. В інших випадках процес займе більше часу.
Чистити луску з риби варто лише у тому випадку, якщо ви плануєте готувати рибу у шкірі. Якщо ж ви зніматимете з форелі шкіру, то видаляти луску не потрібно. Вона буде видалена пізніше разом із шкірою. Готувати рибу, не зчистивши з неї луску, не варто, тому що луска містить у собі хітин, який є алергеном.
нутрощі форелі потрібно акуратно вийняти та викинути, а молоки та ікру промити і перекласти в підготовлену ємність для подальшого приготування. Рибу всередині необхідно максимально очистити від кров'яних згустків, плівки. Якщо не до кінця очистити черевце, форель у готовому вигляді гіркуватиме.