А-ля карт (фр. à la carte згідно меню) – це практика замовлення окремих страв з меню в ресторані, на відміну від
табльдот
Табльдот (фр. table d'hôte – господарський стіл) – тип меню з єдиною комплексною ціною в пансіонах, курортних готелях, ресторанах та інших підприємствах комунального харчування, до якої включено все: від закуски до десерту (у різних варіаціях).
https://ua.wikipedia.org › wiki › Табльдот
Табльдот – Вікіпедія
де пропонується комплексне меню. Це запозичення з французької початку 19 століття, що означає «відповідно до меню».Що таке ресторани а ля карт у Туреччині?
"a la carte" – з французької означає "за меню" (т. е. по карті), а не "за попереднім записом".
Що передбачає Система живлення а ля карт?
A la Carte – так називається обслуговування в ресторані за меню. На відміну від варіантів зі шведським столом багато ресторанів Домініканської Республіки в готелях 5* пропонують традиційний варіант організації трапези.Похожі