При подагрі виключаються всі продукти, багаті пуринами: бобові, квасоля, горох, соя, щавель, шпинат, томати, субпродукти (нирки, печінка, легені, мізки), раки, дичина, жирні сорти риби, м'ясо молодих тварин (телятина, молода баранина, кури-бройлери), консерви, консерви пиво, …
Що найкорисніше при подагрі?
Рекомендується вживання бідної пуринами їжі: – молока та молочних продуктів, яєць, овочів (капуста, картопля, огірки, морква, цибуля, томати, кавун), фруктів (суниця, яблука, абрикоси, виноград, сливи, груші, персики, вишні, апельсини).
Що категорично не можна їсти при подагрі?
Продукти, які мають бути виключені:
- наваристі м'ясні, рибні бульйони;
- дріжджові хлібобулочні вироби;
- бобові;
- риба жирних сортів, шпроти, сардини, щука;
- субпродукти;
- сало, смалець;
- білі гриби, печериці;
- солодощі – торти, тістечка, цукерки, шоколад;