Взагалі банани потрібно зберігати окремо від інших продуктів та мити безпосередньо перед вживанням (щоб не потемнів). Але не всі продукти варто мити. Яйця та м'ясо містять на поверхні бактерії, які під час миття з бризками води поширюються по кухні. Є небезпека зараження через ці бризки.
Як правильно мити банани?
Достатньо вимити їх прохолодною проточною водою, використовувати мило не потрібно: пористі поверхні свіжих продуктів можуть увібрати його інгредієнти з неїстівною шкіркою: банани, авокадо, грейпфрут, лимони, лайми, диню. На шкірці часто бувають мікроби, які можуть легко потрапити під шкірку, якщо їх розрізати чи очистити.
Чи можна їсти немите банани?
Дітям давати неочищені, а тим більше немиті банани вкрай не рекомендується. Вчені говорять про те, що при вирощуванні бананів використовується дуже багато пестицидів, небезпечних для здоров'я людей. Вони можуть спричинити онкологічні захворювання, кажуть медики.