Лосось містить велику кількість жирних кислот омега-3. Вони позитивно впливають на серцево-судинну систему, зір, прискорюють неврологічне розвиток плоду.. Білки в його складі важливі для зростання та відновлення м'язів, а вітаміни відповідають за нормалізацію тиску та підвищення імунітету.
Чому вагітним не можна сьомгу?
Ці види риби, якщо споживати їх у непомірних кількостях, здатні значно ускладнити перебіг вагітності, спровокувати викидень та передчасні пологи. Вчені вважають, що такі негативні наслідки пов'язані з високим вмістом ртуті у цих видах риби.
Яка риба найкорисніша для вагітних?
Вагітним бажано їсти хека, камбалу, лаврака, тріску, дорадо, зубатку, окуня, лосося та сома. Якщо риба жирних сортів, необхідно вживати її не більше 1-2 разів на тиждень. Можна готувати олійну рибу, сардини, лосось, скумбрію. Дозволяється вживати такі морепродукти як креветки, рапани, гребінці, кальмари.