Картоплю можна вживати при проблемах із шлунково-кишковим трактом, при запорах та діареї, гастриті та панкреатиті, виразковій хворобі шлунка. Картопля можна їсти при подагрі, тому що в ній практично немає білка, шкідливого при цьому захворюванні. А ось при діабеті картоплю варто виключити, особливо смажену та пюре.27 жовт. 2020 р.
У чому шкода картоплі?
картопля має у своєму складі сполуки, які називають глікоалкалоїди та соланін. Ці сполуки токсичні при вживанні в рясні кількості. При приготуванні плодів зверніть увагу на зелені плями на шкірці – у них рівень глікоалкалоїдів найвищий.
Кому протипоказана картопля?
Цукровий діабет та ожиріння, гастрит зі зниженим рівнем кислотності — усе це протипоказання, у яких картопля у раціоні варто значно скоротити. Щоб він становив не більше 10% загального добового раціону.