Насипати брикети або вугілля у стартер (на решітку всередині труби); Під решітку стартера помістити папір чи пару кубиків сухого розпалювання. Акуратно підпалити розпалювання. Через 15-20 хвилин вугілля досягнуть температури 260-290℃ і будуть готові до використання в грилі.
Як правильно розпалити вугілля для гриля?
Підпаліть вугілля довгим сірником або спеціальною запальничкою. Бережіть руки – після обробки рідиною вугілля спалахне миттєво. Дочекайтеся, поки все вугілля в грилі або стартері розгориться до рівного червоного кольору і трохи посмикнеться попелом. На цьому етапі вугілля зі стартера можна пересипати у гриль.
Як працює гриль на вугіллі?
При відкритих заслінках кисень розпалює полум'я вугілля і, отже, температура грилю підніметься. Поступово закриваючи заслінки, ви зменшите потік повітря та знизите температуру приготування їжі.