Відкинути гарбуз на сито для того, щоб стекла рідина. Розкласти кубики в один шар у лотках для сушіння овочів та викласти лотки в електросушарку. Гарбуз готовий. На сушіння в електросушці у вас піде приблизно 3 години.
Як правильно висушити гарбуз?
Як сушити гарбуз цілком Перед сушінням овочу його миють і обсушують рушниками. Потім кожен плід укладають у сітки і підвішують у темному, сухому та добре вентильованому приміщенні.. Сушіння гарбузів триває протягом 6 – 8 місяців. Готовність визначається за звуком насіння, що знаходиться всередині.
Як сушити шматочки гарбуза?
Розігрійте духовку до 60 °C. Відправте в неї лист з гарбузом на 5 годин, двері духовки залиште трохи прочиненими, щоб зайва волога могла вийти. Через 5 годин збільште жар до 80 ° C і залиште страву готуватися ще на 3 години.