Нормальна концентрація глюкози в крові підтримується на рівні 80-120 міліграм цукру в 100 мілілітрах. Глюкоза має здатність підтримувати бар'єрну функцію печінки проти токсичних речовин завдяки участі в утворенні в печінці так званих парних сірчаних та глюкуронових кислот..
Чому цукор корисний для печінки?
Справа в тому, що цукор складається з двох компонентів: глюкози та фруктози. Якщо засвоєння глюкози беруть участь кілька органів, то фруктоза засвоюється лише печінкою. Цукор надмірно підвищує навантаження на печінку і заважає їй виконувати свою роботу.
Як цукор впливає на печінку?
Цукор згубно позначається на печінки. У Journal of Hepatology опублікували статтю, в якій наголошується, що фруктоза в рідкій формі може впливати на метаболізм печінки. Також повідомляється, що споживання доданого цукру значно збільшує вироблення жиру в печінки.