Види денатурації Розрізняють 2 види денатурації: Зворотна денатурація – ренатурація
ренатурація
Ренатурація – процес, зворотний денатурації, у якому білки повертають свою нативну (природну) структуру. У більшості білків денатурація необоротна.
https://ua.m.wikipedia.org › wiki › Ренатурація
Денатурація білків – Вікіпедія
або ренактивація – це процес, при якому денатурований білок, після видалення речовин, що денатурують, знову самоорганізується у вихідну структуру з відновленням біологічної активності.2 Груд. 2021р.Чим відрізняється оборотна денатурація білка від необоротної?
Денатурація буває оборотна і незворотня. Оборотна денатурація білкових молекул відіграє у біохімічних процесах. Необоротна денатурація може стати причиною загибелі живих клітин за високої температури, дії радіації або хімічних речовин.
Як структура білка є оборотною?
Якщо первинна структура білка не порушена, то молекула здатна, скручуючись повернутися у свій первісний природний стан. Це називається оборотною денатурацією, чи ренатурацією. Це означає, що це особливості будови та функцій білкової молекули визначаються її первинної структурою.