Жири – це органічні сполуки, що відповідають за «резервний фонд» енергії в організмі, головні постачальники енергії в періоди дефіциту їжі та хвороб, коли організм отримує малий обсяг поживних елементів або не отримує їх зовсім.
Чим корисні жири?
Жири та жироподібні речовини входять до складу клітин органів та тканин. З харчовим жиром організм отримує жиророзчинні вітаміни А, Д, Е, К, незамінні жирні кислоти, фосфатиди, холестерин, холін. Велике значення мають і кулінарні властивості жиру: жири покращують смак їжі та викликають почуття ситості.
Які продукти входять до жирів?
молочні продукти багаті насиченими жирами: молоко, сир, насичені жири вершкове масло, вершки, морожене; жирне м'ясо та м'ясні продукти: сало насичені жири, бекон, сосиски, свинина; тропічні олії: кокосова олія, пальмова олія, олія какао; кондитерські вироби: цукерки, печиво, тістечка та торти.Похожі