Ягоди жимолості рекомендуються для тих, хто страждає на авітаміноз, що з'являється найчастіше після зими, коли організм потребує аскорбінової кислоти (вітамін C). Сік зрілих плодів застосовується для лікування мікозів та виразок, а настоянки з квіток та листя зміцнюють здоров'я очей, горла та шкіри.
Що лікує жимолість?
Жимолість використовується в народній медицині при кровотечі, викликані крихкістю кровоносних судин, при захворюваннях жовчного міхура, малярії, гіпертонічної хвороби, розладах шлунково-кишкового тракту. Ягоди жимолості посилюють секреторну функцію шлунка, збільшуючи здатність, що перетравлює.
Як правильно їсти жимолість?
Часто її їдять у сирому вигляді або додають до десертів та випічки.. З ягід варять смачне варення, джеми та кисіль, готують желе. Компоти, вино та соки виходять ароматними та терпкими на смак. Добре поєднується жимолість із молочними продуктами, ягодами, фруктами та горіхами.