Класичні трюфелі є круглою цукерку з ганаша (крем із шоколаду, вершків та вершкового масла), яку глазірують розплавленим шоколадом і потім обвалюють у порошку какао, мелених горіхах або вафельній крихті або прикрашають візерунками із шоколаду.
Що входить до складу цукерок трюфель?
склад цукор; какао-порошок; какао олія; какао терте; олія кокосова рафінована дезодорована вибілена. Продукт може містити сліди арахісу, глютену пшениці, молочних продуктів, горіхів, яєчних продуктів, продуктів переробки сої.
Звідки беруть трюфелі?
Найбільш цінуються гурманами трюфелі перігорський, п'ємонтський та зимовий, які ростуть у дубових та букових гаях Південної Франції, Швейцарії та Північної Італіїде мають велике промислове значення. У Росії зустрічається один вид – літній трюфель (Tuber aestivum).