Сено висушені стебла та листя трав'янистих рослин, скошених у зеленому вигляді, до досягнення ними повної природної зрілості. Застосовуються як корм для сільськогосподарських тварин у тих районах, де кліматичні умови не допускають цілорічного використання свіжих кормів.
Як одержують сіно?
Заготівля сіна Спочатку з'являється листя, потім нирки, далі цвітіння, яке дозріває у насіння. Зазвичай траву косять наприкінці дозрівання чи початку фази цвітіння. У цей час найбільше максимально зберігається поживна цінність і збільшується обсяг і кількість сіна.
У чому різниця між сіном та соломою?
Соломо — це сухі та дозрілі стебла злакових, зернових культур та інших рослин, що залишилися після збирання обмолоту. Сіно – це стебла та листя рослин, часто спеціально вирощені, скошені та висушені у певний період вегетації, використовується як корм для худоби.