Пресовані дріжджі спресовані у формі брикету живі клітини дріжджів. Брикет свіжих дріжджів щільний, легко ламається, білувато-жовтуватого, іноді з сірим відтінком, кольору, зі специфічним запахом та смаком без кислоти та гіркоти.
Як виготовляють пресовані дріжджі?
Дріжджі, що містяться в піні, з бродильних чанів по жолобах, розміщених уздовж чанів, надходили до дріжджових збірників. Потім промивали, змішуючи з холодною водою у відстійниках, і отриманий осад випресовували на гвинтових пресах.
Як роблять дріжджі з чого?
Як видно їх технологічної схеми, хлібопекарські дріжджі роблять з мікроскопічних одноклітинних грибків класу сахароміцетів, вирощених у живильному середовищі, що представляє собою очищений розчин меляси з додаванням розчинів фосфоровмісних і азотовмісних солей.