Пальмова олія – олія, одержувана з м'якоті плодів олійної пальми (Elaeis guineensis). Олія з кістки цієї пальми називається пальмоядровим маслом. Обидва види олії відносяться до групи рослинних олій тропічного походження, як і кокосове. Їх виробляють переважно в Малайзії та Індонезії.
Що гірше за пальмову або соняшникову олію?
Так як вміст тих же менш корисних насичених жирів у «пальмі» вищий, ніж у решті рослинних олій. Ще один важливий показник при оцінці рослинних жирів – лінолева кислота (що її більше, тим краще). Її в пальмовому маслі мало – всього 5%, тоді як соняшникова містить близько 50-60% цієї кислоти.
Як отримують пальмову?
Пальмову олію видобувають з м'якоті плодів пальми масляної. Воно є одним із найдавніших продуктів харчування, який був відомий ще в стародавньому Єгипті. Як і інші рослинні олії, вона може застосовуватися не лише для харчових продуктів. Пальмова олія є у величезній кількості продуктів.