За однією з найпоширеніших, кримської, кагор робиться з винограду сорту сапераві, Що володіє високою цукристістю і великою кількістю барвників у шкірці (до речі, назва сорту перекладається з грузинського як «красильник»).8 квіт. 2023 р.
Що входить до складу кагору?
Наш кагор – це солодке десертне вино з підвищеним вмістом цукру (понад 200 г/л). Його виготовляють із Каберне Совіньйон, Мерло і, природно, Сапераві. Ці сорти відрізняються високим вмістом червоного пігменту, тому напої з них виходять навіть насиченішими, ніж французькі.
Чим відрізняється церковний кагор від вина?
Після петровських реформ церква вибирала вино для причастя та інших потреб. Кагор був обраний на вимогу Петра. Православна традиція наказує додавати в Кров Христову теплу воду. Розбавлене вино повинно зберігати колір і смак, і кагор ідеально відповідав вимогам.