Солод намочене та пророщене насіння злаків: найчастіше ячменю, рідше — жита, пшениці, кукурудзи, тритикале. Пророщування зерен злакових культур дозволяє запустити процес ферментації. Для припинення подальшої ферментації та видалення зайвої вологи пророщене насіння сушать гарячим повітрям.
Як самому зробити солод?
Який солод можна смажити
- Замочити зерно на 2-2,5 діб. Кожні 8 годин зливати воду та залишати зерно на пару годин без води, потім заново заливати водою.
- Викласти зерно рівномірним шаром, зверху прикрити тканиною. …
- Висушити зерно на сонці або в духовці: 40 ° С, 25-30 годин, періодично помішувати.
Як вирощують солод?
Зерно одразу після збирання врожаю відправляють на солодовню — завод із виробництва солоду. Там злаки замочують, потім поміщають у вологе середовище і чекають 5-7 днів, доки зерна проростуть. Зупиняють процес після того, як зерно стає пухким і паросток готовий прокльовуватися.