Вибирайте турку з ручкою з металу з низькою теплопровідністю чи дерев'яну. Турки бувають різного обсягу: на 1-2 чашки (100-150 мл) та до 8-10 чашок (600 мл). Краще віддати перевагу маленькій турці. У ній кава готується швидко і виходить максимально смачною та ароматною.
Який матеріал найкращий для турки?
Найкращими вважаються турки з міді та латуні: у них кава прогрівається рівномірно і зберігає свої найкращі якості. Спірне рішення — турки зі сталі, бо якість напою з них є досить посередньою. Якщо вирішите купити турку з алюмінію, краще беріть посуд із антипригарним покриттям.
Який спосіб приготування кави найкращий?
Вчені дійшли висновку, що найкорисніший спосіб приготування кави – це фільтр-кава (Filtered coffee або drip coffee). Це кава, приготована методом одноразової протоки гарячої води через шар меленої кави, що знаходиться на фільтрі.