Буряк у сирому вигляді краще у складі інших страв, найчастіше салатів або закусок. Вводити продукт у раціон потрібно поступово, не надто захоплюватися – достатньо близько 100-150 г сирих буряків на день. Коренеплід потрібно натерти на тертці, бажано дрібної, додати інші овочі, наприклад моркву, капусту, зелень, цибулю.
Що добре поєднується з буряком?
Буряк поєднується з капустою, цибулею, журавлиною, родзинками, чорносливом, яблуками, горіхами і т. д. Використовують у їжу та бурякове бадилля. Її додають у салати, супи, гарніри.
Коли не можна їсти сирий буряк?
Буряк протипоказаний при сечокам'яній та жовчнокам'яній хворобі. Цей овоч містить оксалати – солі щавлевої кислоти, які стимулюють утворення каменів у сечовивідних та жовчовивідних шляхах. Обмежити вживання буряків слід при цукровому діабеті.