Як робити консервацію в автоклаві?
Консервація у автоклаві без попереднього накачування тиску Банки виставляються на спеціальні касети. Заповнені касети опускаються в апарат. Заливаємо в апарат холодну воду та закриваємо кришку. Підігріваємо апарат до 100 – 120 С, утримуємо цей рівень температури протягом 1 години.
Як правильно робити тушонку в автоклаві?
Спосіб приготування тушонки в автоклаві:
- Вимийте банки та кришки.
- Вимите м'ясо наріжте на невеликі шматочки. …
- Укладіть на дно банки чорний перець горошком та лавровий лист. …
- Закатайте банки. …
- Встановіть банки з майбутньою тушонкою в автоклав та стерилізуйте протягом 25-30 хвилин.