Перлова крупа виходить шляхом очищення ячменю від плівок та подальшої спеціальної обробки. Зерна шліфують і полірують, тому їхня поверхня стає гладкою і блискучою, а самі зерна округлими з м'якими краями. Саме такий зовнішній вигляд вплинув на назву: перлівка від англ. "pearl" – перлина.13 травня 2021 р.
У чому різниця між ячмінною крупою та перлівкою?
Ячневу виробляють із цільного нешліфованого зерна. Перед цим його очищають від квіткових плівок та плодових оболонок, потім просіюють і дроблять у млині. Перлову крупу роблять по-іншому. Спочатку зерно також очищають від лушпиння та органічних компонентів, дроблять до ядер, потім шліфують та полірують.
Що корисніше ячмінна крупа чи перловка?
Ячна крупа І в тому і в іншому випадку зерна не піддаються додатковій обробці, тому в них більше клітковини та корисних речовин, ніж у перловці.