Що робити, щоб відбивні були м'якими?
Добре б попередньо замаринувати відбивні в товченому часнику чи цибулі. Це додасть страві м'якості та пікантності. Особливо рекомендується виконати цю операцію з яловичиною, яка часто буває жорсткою – замочити її, наприклад, у вині або лимонному соку. Оцет також здатний розм'якшувати м'язові волокна.
Як правильно смажити відбивні?
На середньому вогні обсмажуємо м'ясо до золотистої скоринки протягом 2-3 хвилин. Коли м'ясо почало пускати сік, перевертаємо його і обсмажуємо ще кілька хвилин. А потім знову перевертаємо і смажимо до рум'яної скоринки. Усього на обсмажування відбивної зазвичай йде 7-8 хвилин.