Кип'ятити суміш молока і олії не потрібно – просто прогрійте все, щоб олія розтанула і плавала на поверхні. В результаті маса буде досить гарячою. Залишається з'єднати молоко з олією в єдине ціле, тобто отримати жирні вершки.9 лип. 2016 р.
Як самому зробити вершки?
Потрібно взяти молоко, прикрити його кришкою та поставити на 12 годин у холодильник. Потім можна акуратно зняти вершки з поверхні. Цей простий процес дозволяє отримувати вершки без зайвих витрат, проте професійні фермери користуються ним дуже рідко.
Чи можна вручну збити вершки?
Для вирішення питання, як збити вершки без міксера, можна взяти звичайну вилку. Порівняно з попереднім методом, тара має бути меншою, не надто широкою. Борта – середньої висоти. Її разом із вилкою та вершками слід покласти хвилин на двадцять у морозилку.