Щоб курячі яйця при варінні не потріскалися, візьміть для їхнього приготування посуд невеликої ємності. Коли вони варяться, слідкуй за рівнем води – якщо буде необхідність, додай її потрібну кількість. Відварювати яйця бажано на середньому чи повільному вогні, а ось при бурхливому кипінні вони можуть луснути.Jun 22, 2022
Щоб яйця на Великдень не тріскалися під час варіння, кладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
При варінні яєць додайте в воду ложку солі та оцту, тоді шкаралупа сама відлітатиме від яйця при чищенні. При цьому під час варіння яйця не тріснуть і не витікає білок.
Чому тріскаються яйця під час варіння При інтенсивному кипінні води високі шанси, що яйця полопаються. Справа в тому, що під час бурхливого кипіння при варінні швидко розширюються білок та жовток. Рекомендують варити яйцяпідтримуючи повільний або середній вогонь на плиті. Вода у каструлі при варінні яєць має бути підсолена.