Його дуже просто підняти в мікрохвильовій печі. Для цього накрите тісто ставиться в НВЧ разом із невеликою склянкою з водою. Потім мікрохвильову піч вмикаємо на мінімальній потужності на 3 хвилини, чекаємо 3 хвилини при вимкненій плиті. Потім знову вмикаємо на 6 хвилин при тій же потужності і 6 хвилин очікуємо, не відкриваючи дверцята.
✨Сухі дріжджі перед використанням замочують на 10-15 хвилин у невеликій частині рідини, що входить до складу тіста, щоб активувати їх. За цей час на поверхні утворюється пінка – це означає, що дріжджі почали працювати, і їх можна використати.
Дріжджі живляться крохмалем і цукрами, що містяться в тісті, і повільно виробляють вуглекислий газ. Глютенова сітка розтягується і допомагає зберегти газ усередині тіста, за рахунок цього тісто піднімається. При нагріванні бульбашки повітря збільшуються в розмірах ще сильніше, і випічка піднімається.