Як зробити сушені фрукти

При приготуванні сухофруктів у духовці вимиті, очищені плоди чи шматочки фруктів розкладають в один ряд на ґратах, вистелених чистою бавовняною тканиною. Температура в духовці при цьому повинна бути не вище 70 градусів для кураги і чорносливу або 80 градусів для яблук і груш.

Як правильно сушити фрукти в домашніх умовах?

Викласти фрукти на піддони. Виставте температуру вище 60°C. Через 5 годин подивіться на плоди, якщо в них залишилася волога, сушіть ще 2-3 години.. Загалом сушити фрукти таким чином можна максимум 10 годин.

Як виготовляють сухі фрукти?

Сухофрукти – висушені фрукти або ягоди, з залишковою вологістю близько 20%. Сушаться або природним шляхом (наприклад, на сонці), або із застосуванням промислових методів (наприклад, за допомогою дегідратора або сушарки для овочів).

Related Post