Як зробити саморобний квас

Як роблять квас?

Квас виготовляється із зернової продукції: у промислових умовах — із солоду, борошна, у домашніх — також із солоду та борошна, та із хліба, сухарів. Для запуску спиртового бродіння в квас самостійного виготовлення додається родзинки, рідше — інші фрукти та ягоди, оскільки на їх поверхні містяться дріжджі.

Як за старих часів робили квас?

Найпростіший спосіб – залишити сусло на відкритому повітрі, і бродіння починалося само собою за рахунок диких дріжджів та молочнокислих бактерій із навколишнього середовища. Для прискорення процесу і робили закваску, в основі якої могли бути і закислий чорний хліб, і кисле молоко.

Related Post

Відеореєстратор з однією або двома камерами, що кращеВідеореєстратор з однією або двома камерами, що краще

Автомобільні реєстратори з двома камерами більш функціональні, ніж звичайні моделі з однією камерою. Пов'язано це з тим, що двоканальні пристрої забезпечують більший огляд, захоплюють не лише передню частину, а й