Для отримання опариша, придатного для реалізації, зазвичай використовуються м'ясні мухи. Одна особина здатна відкласти до 300 личинок на добу. За наявності хорошої кормової бази вони можуть зрости до розміру 1,2-1,5 см завдовжки всього за 5 днів.
За сприятливих умов проводять 10-15 днів у вигляді личинки, після чого перетворюються на муху. За несприятливих умов занурюються в анабіозний стан, у якому здатні витримати морози до -30 °C. При негативних температурах можуть жити до 3 років, не перетворюючись на мух.
Правильна техніка варіння опариша Я беру звичайну воду і коли вона закипить, кидаю туди личинки. Але головне робити це ненадовго, максимум на дві хвилини, інакше личинки перетравлюються і стануть непридатними до використання.