Найпопулярніший варіант обмазування тіста – яйце. До справи може піти злегка збите ціле яйце з додаванням 1 столової ложки молока (можна і не додавати), а також 1 жовток або 1 білок. Сам жовток в результаті дасть більш золотисту скоринку, а білок — хрумку і ламку, але бліду скоринку.
Як зробити золотисту скоринку на тесті?
Куряче яйце Це класичний варіант для рум'яної скоринки. Можна змастити жовтком, білком або цілим яйцем. Останній варіант підходить для булочок та пиріжків із здобного та дріжджового тіста. Щоб вони блищали, необхідно збити яйце виделкою зі щіпкою солі.
Як зробити, щоб випічка була рум'яною?
Чим змастити після випічки Розтопленим вершковим маслом. Це надасть виробам із тіста блиск, вершковий аромат та присмак. Рослинним маслом без запаху – тоді їхня рум'яна скоринка буде апетитно блищати. Сиропом – дає глянсову поверхню.