Як зробити макову начинку без молока?
Сухий мак залити великою кількістю окропу, так, щоб вода покривала зерна шаром у 3-4 см. Це робиться для того, щоб під впливом гарячої води з маку вийшло масло, яке може дати гіркоту, якщо мак старий. Тому цю воду надалі зливаємо. Дати постояти 30-40 хвилин, можна довше.
Як подрібнити мак у домашніх умовах?
Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото
- Крок 1. …
- Воду довести до кипіння. …
- Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин.
- Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. …
- Пропустити набряклий мак тричі через м'ясорубку з дрібними ґратами.
- Мак подрібнений та готовий до роботи.