Вода, сіль та яйце – ідеальні інгредієнти. Якщо не хочеш класти в тісто яйце, попрацюй знайти борошно твердих сортів пшениці. Не забувай просіювати борошно! Можна спробувати капнути в тісто трохи олії – воно буде більш податливим.
Час з моменту опускання пельменів або вареників до моменту закипання критично важливо! Якщо вода довго закипатиме, то час приготування значно збільшиться, а пельмені або вареники можуть розваритися. Накрийте кришкою каструлю і додайте потужності плиті, щоб вода закипіла швидше!
Невідповідне тісто Тісто може бути занадто тонким або недостатньо пружним. Можна згадати кілька порад щодо приготування тіста для вареників, які мають пряме значення: 1) Товщина не має 0,5 см. Якщо воно буде меншим, то почне рватися у процесі приготування.