Потрібно зробити неглибоку траншею, ширина якої буде не більше 30 см. Довжина має бути від 3 до 8 метрів. Щоб створити герметичну коптильню, необхідно застрелити зверху будь-який негорючий матеріал, наприклад пласт шиферу. Після цього все слід посипати грунтом.
Як зробити холодне копчення у домашніх умовах?
Процес холодного копчення у побутовій коптильні Покладіть або підвісьте рибу в корпус коптильні. Щоб увімкнути дим, увімкніть пристрій у розетку. Слідкуйте, щоб температура не опускалася нижче 18* (риба висохне) і не піднімалася вище 30* (риба закоптиться гарячим способом). Час копчення – 1 добу.
Як коптити холодним способом?
У процесі холодного копчення відбувається обкурювання їжі димом із температурою від 18 до 25 градусів. Це призводить до зневоднення їжі та насичення її коптильними речовинами, які мають антисептичну дію. Тривалість холодного копчення – від 8-10 години до кількох днів залежно від габаритів продукту.