Треба тільки облизати очищений овоч. Якщо картопля гірка, то соланін у ній є, тому її краще викинути. Якщо обрізати зелену частину, соланін може залишитися у овочі. Приготування картоплі не виведе її, токсин залишиться.23 січ. 2023 р.
Як приготувати картоплю?
Щоб повністю позбавитися від соланіну в картопле, її потрібно готувати при температурі 170°C, але в жодному разі не вищеІнакше в ній утворюється інший небезпечний токсин – акриламід. Також фахівці радять не купувати картоплю великими мішками, а вдома зберігати бульби у прохолодному, сухому та темному місці.
Як утворюється соланін?
Зелений колір на картопляних бульбах з'являється під впливом сонячного світла. У цих місцях підвищується концентрація хлорофілу, що відповідає за фотосинтез (нерідко з них з'являються паростки). За цих процесів активізується і вироблення соланіну.