Як одержують вітамін К2?
Вітамін К2 (вперше відкритий у 1939 році) – продукт життєдіяльності бактерій, міститься у зброджених продуктах та продуктах тваринного походження. З їжею його можна отримати з вершкового масла, яєчного жовтка, сирів, яловичої та курячої печінки, а також із соєвих бобів, особливо зброжених.
Де найбільше вітаміну к2?
Де шукати вітамін К2
- Паштет з гусячої печінки – 369.0 (мкг у 100 грамах)
- Тверді сири – 76.3.
- М'які сири – 56.5.
- Яєчний жовток – 15.5-32.1.
- Сир – 24.8.
- Вершкове масло – 15.0.
- Куряча печінка – 14.1.
- Ковбаса типу салямі – 9.0.