Як правильно нарізати оселедець на стіл?
Як обробити оселедець
- Відріжте голову разом із грудними плавцями. …
- Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. …
- Відкладіть ікру чи молоки, якщо ви їх їсте.
- Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
- Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
- Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його.
Як забрати кістки з філе оселедця?
Акуратно потягуйте верхнє філе, а хребет, разом із нижнім філе, притисніть іншу руку до дошки. Помістити друге філе хребтом вгору і тепер відокремити, акуратно потягуючи, хребет від філе, а саме філе без хребта притиснути рукою до дошки. Ретельно вибрати решту кістки. Тут можна скористатися пінцетом.