Щоб рибу з дерева перетворити назад на рибу, потрібно нарізати її на порційні шматочки. Марлю кілька шарів постелити на сітку для пароварки, і на неї викласти рибу, зверху також накрити марлею. Парити протягом години. Після цього риба стане не лише м'якою, а й дуже смачною.
Скільки вимочувати червону рибу?
Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.
Чи потрібно розморожувати червону рибу перед смаженням?
Але коли ми купуємо заморожену рибу, ми повинні її правильно розморозити, інакше спека або запікання обернеться провалом: волокна риби втратить свою цілісність, а сама риба – сік, що відповідає за смак та текстуру.