Як приготувати скумбрію, щоб не було запаху?
Як запекти скумбрію в духовці – "ванна" від запаху Робимо оцтовий розчин – три столові ложки 9% оцту на літр води. В отриманій суміші замочуємо тушку риби на 10 хвилин. До речі, цей секретний лайфхак працює фактично з будь-якою рибою, окрім червоної. Після "ванни" тушку потрібно добре промокнути паперовими рушниками.
Чи можна їсти скумбрію?
У замороженої скумбрії термін придатності більший, ніж у свіжої. Але її головна перевага в тому, що заморозка знищує хробаків-паразитів, що жили в рибі, та їх яйця. Смак та корисні якості риби при цьому добре зберігаються. У плані безпеки цей варіант ще кращий, ніж заморожена риба.