Перед очищенням айву потрібно замочити у теплій воді на 1 годину. Мити її простіше та швидше за допомогою щітки. А краще різати так, як на фото. Такі часточки легше очищати від насіння. 6 лист. 2011 р.
Чи потрібно очищати айву від шкірки?
Перед тим як готувати, айву ріжуть, а насіння обов'язково видаляють – в них містяться отруйні речовини. Збираючись чистити айву, майте на увазі, що вам знадобиться ніж із дуже міцного металу, тому що айва дуже тверда. Айва – частий інгредієнт страв кавказької та середньоазіатської кухні.
Як правильно їсти айву?
Айву практично неможливо їсти у сирому вигляді – вона суха, тверда і любить в'язати язик. Зате чудово проявляє себе після термічної обробки, і не має значення. айву добре запікати, смажити та варити. Її плоть не розвалюється, залишаючись зосередженою, а ще розкривається прекрасний аромат.