На легких ґрунтах насіння заглиблюють до 8 см, на важких – не більше 5-6 см. У кожну лунку висівають по 2 насіння, після сходів слабкий паросток видаляють. Розсаду патисонів методом перевалки або висування зі стаканчиків висаджують за такою ж схемою по одній рослині на лунку. Сіянець у ґрунт заглиблюють до перших листочків.
Посадка рослини насінням в відкритий ґрунт Ділянка повинна бути добре освітлена і захищена від протягів: патисони – культура, що любить тепло. Грядки під овоч можна готувати з осені. Його садять у родючий, розпушений ґрунт, температура якого становить не менше 10-12 °C.
Терміни посадки
Регіон | Коли садити |
---|---|
середня смуга та Підмосков'я | перша половина травня під плівкове укриття, друга половина травня прямо в ґрунт |
Ленінградська область | кінець травня та початок червня |
Урал та Сибір | початок червня, у теплиці та плівкові укриття, на теплі грядки |