Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 г їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людини в годину.
Орієнтир для урочистого банкету:
- 350-400 г готових страв людини для святкування від 1 до 2-х годин;
- 550-600 г у середньому потрібно для 1 гостя на заході від 2 до 4 години;
- 800-1200 г на людини для випускного чи ювілею;
- для весілля беруть не менше 1500 г блюд з урахуванням ваги торта.
22 жовтня 2021
Салатів має бути у сумі близько 150 г на людини. Після холодних закусок подаються гарячі страви: відбивні, котлети, печена риба, шашлики, стейки, жульєни, м'ясні рулети та інші делікатеси. Цю їжу готують із розрахунку 200 г на одного гостя. Крім їжі, на весіллі присутні алкогольні та безалкогольні напої.