Для визначення кількості необхідної кави завжди використовуйте правило 60 г кави на 1 літр води, тобто для приготування 500 мл кави вам знадобиться 30 г кави.
Розглянемо два основні методи: кавомашини та в турці. Залежно від інтенсивності напою, кавомашина має три режими: Слабкий (8 грам на одну порцію / 1 кг = 125 чашок кава) Середній (9 грам на одну порцію / 1 кг = 111 чашок кава) Міцний (10) грам на одну порцію / 1 кг = 100 чашок кава)
Для заварювання класичного еспресо об'ємом 30 мл використовують близько 8 г меленого кава. На його основі кавомашина готує латте, капучіно, інші кавово-молочні напої. На цей обсяг можна орієнтуватись у обчисленнях. З одного кілограма зерен у кавомашини можна приготувати приблизно 125 порцій еспресо.
Спочатку, у фільтр насипати кава необхідного помелу, попередньо розрахувавши, що на чашку води вам потрібно 2-3 ложки кава.