Виходячи з приблизного розрахунку різних видів алкоголю, ми отримаємо результат для 20 осіб: Шампанське – 10 літрів Горілка – 10 пляшок. Вино – 10 пляшок.
Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одного людини. Загальне кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинно дорівнювати кількості гостей на весіллі.
І одне з найпідступніших питань – розрахунок алкоголю на кожну людину на банкет.Слід дотримуватись такої схеми для заходу, що триває близько 5-6 годин:
- 1 пляшка горілки на двох гостей;
- 1 пляшка шампанського на 2-3 гостей (залежить від публіки);
- 1 пляшка вина із розрахунку на 1 гостя.