Чистий капсаїцин є безбарвною кристалічною речовиною з пекучим смаком. Температура плавлення 65 ° C, температура кипіння 210-220 ° C при 0,01 мм рт. ст. Алкалоїд практично нерозчинний у водних розчинах лугів, але легко розчиняється в органічних розчинниках, етиловому спирті та жирах..
Найкраще позбутися печіння перцю допомагають: Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцина і нейтралізує його дія. До речі, розрахувати гостроту перцю можна за одиницями Сковілла. За цією шкалою оцінюють найгостріші перці у світі.
Як позбутися печіння
- Хлорне вапно + вода У деяких сім'ях для дезінфекції всього і все досі користуються хлоркою. …
- Харчова сода + вода або рідке мило Пекучі олії можна нейтралізувати за допомогою гідрокарбонату натрію. …
- Спирт Капсаїцин також розчиняється у спирті. …
- Рослинна олія …
- Молоко та молочні продукти
2 Sept 2011
Тому що пекучий смак стручкового перцю надає алкалоїду капсаїцину.