Як солити рибу з сіллю та цукром?
Переважно використовувати велику морську сіль, але вона, зазвичай менш солона ніж кам'яна або гранульована, тому її можна брати у співвідношенні з цукром 1:2 (1 частина цукру і 2 частини солі). Рибу натерти з усіх боків цукрово-сольовою сумішшю. За бажання можна додати мелений перець або кріп.Похожі
Як правильно та смачно солити рибу сухим посолом?
Оптимальна температура для засолювання риби сухим посолом на «таранку» – 10–15 градусів за Цельсієм. Також рибу обов'язково встановлюється гніт. Верхній ряд додатково вкривається сіллю шаром 1,5-2 сантиметри. Якщо риба солиться різних габаритів, то вниз укладається більші тушки, а зверху дрібніші.