Як правильно запарити мак?

Важливо щоб мак був свіжий і не було ніяких сторонніх запахів. Чим більші самі зерна маку тим краще. Висипаємо мак в ковшок або каструльку і заливаємо його окропом, щоб окріп його злегка покрив. Закриваємо кришкою і залишаємо для запарювання на 10хв.

Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото

  1. Крок 1. …
  2. Воду довести до кипіння. …
  3. Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин.
  4. Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. …
  5. Пропустити набряклий мак тричі через м'ясорубку з дрібними ґратами.
  6. Мак подрібнений та готовий до роботи.

Мак просіяти, промити в холодній воді, заварити окропом, дати постояти 5-7 хв, заварити вдруге, залишити ще на 3 хв, потім воду злити, мак віджати і потовкти у ступці, додати цукор, мед або патоку і закип'ятити. Це у національній кухні.

Related Post

Як користуватися рисою при рубанні зрубу в лапуЯк користуватися рисою при рубанні зрубу в лапу

Що таке рубання в лапу? Рубка в лапу широко поширена технологія будівництва дерев'яних будинків. Її ще часто називають «чистий кут» або «ластівчин хвіст». Головною особливістю цього способу рубки є те,