Відразу виріб треба трохи проминути під проточною теплою водою. Після цього на 5 хвилин помістити в таз з холодною водою, а потім перекласти в ємність з теплою – приблизно на чверть години. Через цей час долити сюди окріп, закрити ємність кришкою і почекати ще 8-10 хвилин.
Як правильно запарити віник перед лазнею?
Хвойні віники можна використовувати лише свіжими. Їх потрібно запарювати у невеликому тазі з окропом, приблизно 15-20 хвилин, накривши таз кришкою. Запарювати потрібно, поки хвоя не пом'якшиться. Любителю російської лазні з дуже ніжною та чутливою шкірою краще не користуватися хвойним віником.
Як запарювати свіжі віники?
Віник спочатку потрібно трохи сполоснути, а потім на пару хвилин помістити в холодну воду. Потім його слід відправити в ємність з теплою водою на п'ять хвилин, а потім залити ковшем з окропом і загорнути в куль із тканини або пакет з рушника хвилин на 10.