Свіжі гриби заморожують у різний спосіб. Можна, можливо розкласти лисички на піддоні в один шар і поставити в морозилку на 16-18 годин, а потім розподілити по чистих і сухих пакетах або контейнерах. Можна відразу помістити гриби в зип-пакети і випустити все повітря.
Допомогти уникнути гіркоти може і заморозка заздалегідь відварених лисичок. Покладіть гриби у велику емальовану каструлю і залийте холодною водою. Поставте її на вогонь та доведіть до кипіння на сильному вогні. Не забудьте зняти шумівкою піну, що утворилася, і посолити.
для супу – 15-20 хвилин; перед маринуванням – 20-25 хвилин; перед заморожуванням — 15–20 хвилин; перед гарячої – 5-10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).
Не можна смажити без варіння У цьому випадку гриби точно горітимуть. Залишать неприємний присмак також лисички, що виросли біля траси і поблизу хвойних рослин. Попередньо відварити краще та куплені заморожені гриби, тому що ви точно не знаєте, де вони зібрані і чи правильно оброблені перед заморожуванням.