Перед поміщенням свіжої риби в морозильник, бажано рибу охолодити. Чим менше часу пройде між виловом риби та її зануренням у морозильну камеру, тим краще. Бажано зберігати рибу не цілими тушками, а вигляді філе чи невеликих шматочків. Таким чином, продукт заморозиться Поступово.12 Черв. 2019 р.
Чи можна заморожувати рибу із головою?
Заморожування піддають майже всі види промислової риби. Перед заморожуванням рибу сортують за розмірами, обробляють (або залишають цілою), миють і дають стекти. Рибу заморожують нерозробленою (круглою), потрошеною з головою (колодка), потрошеної обезголовленої, у вигляді тушок, шматків (стеків), філе та фаршу.
Чи можна заморозити свіжу рибу?
Заморозка – оптимальний спосіб зберігання риби. Заморозка за всіма правилами – це найкращий, професійний метод зберігання риби та морепродуктів, з повним збереженням вихідних властивостей продукту. Якість риби безпосередньо залежить від того, чи правильно вона була заморожена, скільки часу зберігалася і як була розморожена.