Чистий горох замочується у холодній воді на 4-12 годин. Найзручніше залишити горох на ніч. Варто врахувати, що намоклі горошини набухають і збільшуються у розмірі, тому не варто шкодувати води. Якщо в приміщенні тепло, горох краще прибрати в холодильник, інакше вода може почати бродити і пахнути неприємно.
Якою водою заливати горох холодною чи гарячою?
використовуйте тільки холодну воду, інакше продукт закисне; час замочування цілісного гороху має перевищувати 8 годин, колотого 3. Якщо занадто довго тримати у питній воді, можна отримати зворотний ефект.
Як правильно замочити горох із содою?
Справді є такий прийом. Невелика щіпка харчова соди закидається в каструлю з окропом, в якій вариться горох. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин.